UBM takarmánykeverő üzem épül a szerbiai Adaševcin
Elhelyezték az UBM üzemének alapkövét március 9-én reggel Adaševcin, Szerbiában. A takarmánykeverő évente több mint 150.000 tonna takarmány előállítására lesz alkalmas.

100 új munkahelyet biztosít a teljesen magyar tulajdonban lévő UBM Trade Kft. üzeme Adaševcin, amelynek alapkövét március 9-én reggel helyezte el Aleksandar Vučić szerb elnök és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter.


A teljesen magyar tulajdonban lévő UBM csoport szerbiai takarmánygyára az Adaševci ipari park 20 hektáros fejlesztési területén épül fel. Ez a hely kedvező földrajzi fekvésű a régió országainak magas minőségű, GMO-mentes baromfi, sertés és szarvasmarha keveréktakarmány és takarmánykiegészítő ellátásához. Gyártókapacitását évi 200 ezer tonnára tervezik.

Az Adaševci mellett épülő új takarmánykeverő üzem teljes beruházási értéke nagyjából 24,5 millió eurót tesz ki. Ebből 6,3 millió eurót a magyar kormány biztosít, míg a szerb kormány 2,5 millió euróval járul hozzá a projekthez, a többit pedig a cég önrészből biztosítja.


Szijjártó Péter elmondta, a két ország gazdasága segíti és stimulálja egymást. A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország és Szerbia együttműködése sikertörténet, az UBM csoport új, szerbiai üzeme létrehozásával pedig új exportpiacok nyílhatnak meg.

„Ezzel a vállalat termelési kapacitása évente meg fogja haladni az egymillió tonnát, és új export piacokat is képes lesz meghódítani. Szerbiai beszállítókkal fognak dolgozni, száz munkahely jön itt létre, ebből a beruházásból tehát mind a magyar, mind a szerb gazdaság ismételten profitál. Ráadásul itt egy 20 ezer tonnás kapacitású gabonatároló rendszer is létrejön, GMO-mentes eljárásokat fognak alkalmazni, tehát a legkifinomultabb élelmiszer biztonsági eljárásoknak is megfelelnek.”


A UBM csoport 25 éves múltra tekint vissza és az alapvetően sikeres múlt teremtette meg a jelenlegi és jövőbeli lehetőségeket a takarmányiparban - mondta Horváth Péter, az UBM elnöke az alapkőletételen.


Menü nyitása

Kapcsolat

Iroda

ABRAZIV KFT.

H-6000 Kecskemét
Paul Lechler utca 3.

Telefon

+36 76 815 900

Fax: +36 76 815 901

E-mail

Turn on Javascript!