A romániai takarmánygyár kivitelezése mérföldkő cégünk nemzetközi terjeszkedésében


A pilisvörösvári székhelyű UBM Csoport takarmány-üzletágát képviselő UBM Feed Romania Srl. 15 millió eurós beruházással létesít takarmánygyárat Romániában, melynek alapkőletételét november 22-én tartották a Maros megyei Kerelőszentpálon.
 

     


A beruházással az eddig lebonyolított ottani takarmányimportot váltják ki. Az üzem 30 tonnás óránkénti, illetve 220 ezer tonnás éves kapacitásával a régió egyik legnagyobb takarmánygyártó létesítménye lesz

A beruházást indokolja, hogy az állattenyésztés fejlődik az erdélyi régióban, így a takarmányok iránti kereslet is növekszik. Ehhez képest a hatékony termelő-kapacitásokban hiány van, amelyet a piac importtal egészít ki.

A Maros megyei Kerelőszentpáliból a készáru az ország szinte minden részébe gazdaságosan szállítható, illetve a vidék mezőgazdasági aktivitása és termőterülete is jelentős. A 220 ezer tonnás éves termelési kapacitáshoz 130 ezer tonnát meghaladó éves gabona-alapanyag szükséglet is társul.
 


A takarmánykeverő üzem baromfi-, sertés- és kérődző-takarmányokat állíthat elő dercés és granulált formában, de partnerspecifikus, egyéni receptúrákat is gyárt majd. A projektben létrehozni kívánt teljes rendszer emberi beavatkozást nem igénylő PLC alapú, visszakövethető és auditálható lesz.

Cégünk, az ABRAZIV Kft. a kivitelezésben megbízott fővállalkozó cég, amely a takarmánygyár kulcsrakész kivitelezéséért felelős.
 

       


A gyártóvonalhoz automata zsákoló és palettázó rendszer csatlakozik majd, így az üzem a megrendelőket ömlesztett vagy különböző méretű zsákos kiszerelésű termékekkel is ki tudja szolgálni. A zsákos termékek így háztáji takarmányozásra is elérhetők lesznek a romániai felhasználók számára.

(Agrárszektor.hu)


Menü nyitása

Kapcsolat

Iroda

ABRAZIV KFT.

H-6000 Kecskemét
Paul Lechler utca 3.

Telefon

+36 76 815 900

Fax: +36 76 815 901

E-mail

Turn on Javascript!