A Cargill Zrt. új takarmánygyárának ünnepélyes alapkőletétele


Az amerikai tulajdonú cégcsoport az Abraziv Kft.-t bízta meg a legmodernebb kívánalmaknak is megfelelő havi tízezer tonnás kapacitású új takarmánygyár felépítésével. A Cargill Zrt. új pápai takarmányüzemének május 25-én ünnepélyes keretek között megtartott alapkőletételén cégünk is részt vett.
 


Az ünnepélyes rendezvényen beszédet mondott Nagy István agrárminiszter, aki a környezettudatos mezőgazdasági termelés ösztönzését emelte ki fő célkitűzésként, amihez nélkülözhetetlen a megfelelő szaktudással és széleskörű tapasztalattal rendelkező cégek hozzájárulása. Az állattenyésztés reformjában kulcsfontosságú szempontként emelte ki a megfelelő mennyiségű és jó minőségű takarmány gazdaságos módon való előállítását.

Lippai-Nagy Írisz, az amerikai kereskedelmi kamara ügyvezető igazgatója, a hazai versenyképesség növelésének egyik lehetőségét a termelés hatékonyságának fokozásában látja - felkészülve a huszonegyedik század kihívásaira. Az épülő beruházással a Cargill jelentős lépést tesz a hatékony takarmánytermelés bővítésében.
 


Makai Szabolcs, a Cargill Zrt. elnök-vezérigazgatója beszámolt róla, hogy az ötmilliárd forintos beruházásból az 1970-ben épült elavult gyárépület mögé egy havi tízezer tonnás kapacitású takarmánygyárat létesítenek a legmodernebb technológiával felszerelve. Az új egységben főként sertés- és baromfitakarmányt állítanak majd elő, ami a régióban tapasztalható nagy ütemben növekvő baromfitartás miatt is indokolttá vált. Okot ad a bizakodásra, hogy hazánkban fokozódik a húsfogyasztás és az állattartási kedv, így remélhetőleg a sertésállomány is hasonlóképpen növekedésnek indul.
 


Az Abraziv Kft. a beruházás megvalósítása során kiemelt szempontként veszi figyelembe a környezettudatosság, a hatékony és gazdaságos termelés fent megfogalmazott igényeit, valamint a huszonegyedik század által támasztott követelményeket a legújabb technológiai újítások alkalmazása terén.


Menü nyitása

Kapcsolat

Iroda

ABRAZIV KFT.

H-6000 Kecskemét
Paul Lechler utca 3.

Telefon

+36 76 815 900

Fax: +36 76 815 901

E-mail

Turn on Javascript!