Átadásra került a Gyermelyi Zrt. új modern takarmányüzeme


Május 31-én tartották a Gyermelyi Zrt. új korszerű takarmánygyárának ünnepélyes átadóját, mely dercés és granulált takarmányt állít elő óránként 10 tonnás kapacitással. A 1,7 milliárd forintos beruházásból megvalósult takarmánygyártó üzem tervezését és a teljesen automatizált vezérlésű technológia kiépítését az Abraziv Kft. végezte.
 


Az átadó rendezvényen elhangzott, hogy a Gyermelyi Cégcsoport a termékeit egyedülálló módon kontrollálja az alapanyag-termeléstől kezdve a kiváló minőségű takarmány előállításán át a magas beltartalommal bíró tojások termeléséig, aminek köszönhetően kifogástalan minőségű tojás kerül a Gyermelyi Tésztagyárba és a vevők asztalára. A takarmánygyár fokozott termelési kapacitását nemcsak a vállalat saját megnövekedett baromfiállománya indokolja (évi 23 ezer tonna takarmányszükséglet), hanem a tervek szerint az ágazat más gazdasági szereplőinek igényét is kielégítené.


   

 

Az egyedi igények alapján, logikusan megtervezett és világszínvonalú technológiával felszerelt gyár vezérlése és mérlegrendszere teljesen automatizált, egy időben csak 9 dolgozóra van szükség a gazdaságos működtetéshez. A hatékony számítógép-vezérelt termelés lehetővé teszi, hogy a mikro- és nyomelemek pontos adagolása, valamint a késztakarmány folyékony enzimmel, vitaminnal és olajjal való bevonása révén az előállított keveréktakarmány tápértéke maximálisan hasznosulni tudjon.
 

 


A 9 emeletből álló acélszerkezetű torony 360 négyzetméter alapterületű és 37 méter magasságú, szendvicspanel borítással. Az építmény magába foglalja az alapanyag-tárolásra alkalmas tartályok egy részét is, ahonnan az alapanyagok fentről lefele áramolva, emeletenként mérési vagy feldolgozási folyamaton mennek keresztül - a kor igényeinek megfelelően a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával.
 


Az üzem alapanyag-beszerzési, tárolási, technológiai és minőségbiztosítási rendszere biztosítja, hogy a gyártás végén elkészülő kiváló minőségű dercés és granulált ömlesztett takarmány maximálisan kielégítse mind a termelők igényét, mind az állatok szükségleteit.


Menü nyitása

Kapcsolat

Iroda

ABRAZIV KFT.

H-6000 Kecskemét
Paul Lechler utca 3.

Telefon

+36 (76) 815-900

Fax: +36 (76) 815-901

E-mail

Turn on Javascript!