Az innováció a gazdasági növekedés motorja


Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is részt vett az Abraziv Kft. új telephelyének alapkőletételén, amelyre 2017. január 23-án került sor Kecskemét Déli iparterületén.
 


Az államtitkár köszöntő beszédében elmondta: a beruházás egy újabb mérföldkövet jelent többek között a hazai mezőgazdaság fejlődésében. A több lábon álló Abraziv Kft. jelentős szerepet vállal a takarmányipar technológiai szintjének emelésében, amelyet több beruházásuk fémjelez. A most megvalósuló kapacitásbővítés, valamint technológia fejlesztés minden bizonnyal kiváló lehetőséget teremt a vállalkozás versenyképességének megerősítésében.
 


Magyarország rendkívül kedvező agrárgazdasági feltételekkel rendelkezik a mezőgazdasági termeléshez, amely jelentős növekedési potenciált képvisel. Éppen ezért a mezőgazdaság, illetve a mezőgazdaságot támogató vállalkozások sem vonhatja ki magukat az innováció rendszere alól. Rohanó világunkban az innováció és annak fenntartása a gazdasági növekedés egyik motorja.
 


Az innováció mellett fontos a munkahelyek megőrzése, valamint újak teremtése. A kormány a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési időszakban kiemelt figyelmet fordít többek között ezen célok megvalósítására. Az Abraziv Kft. jelenleg is közel 100 embert foglalkoztat és a kapacitásbővítés a későbbiek során újabb munkahelyek teremtésére is lehetőséget adhat, ezzel biztosítva Kecskemét és a térség fejlődését, valamint az életminőség javítását a vidéki térségben – tette hozzá.

(Miniszterelnökség)


Menü nyitása

Kapcsolat

Iroda

ABRAZIV KFT.

H-6000 Kecskemét
Paul Lechler utca 3.

Telefon

+36 76 815 900

Fax: +36 76 815 901

E-mail

Turn on Javascript!