Felavatták Románia egyik legnagyobb takarmánykeverő üzemét Kerelőszentpálon


Május 10-én, pénteken felavatták Románia legnagyobb független takarmánykeverő üzemét a Maros megyei Kerelőszentpálon, mely a tágabb régió meghatározó exportőreként hivatott kiszolgálni a hazai térségen túl a nemzetközi piac igényeit is.

 

    Az avatóünnepségen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, aki nagy jövőt jósolt a magyarokkal együttműködő közép-európai beruházásoknak, és külön kiemelte, hogy főleg a román-magyar gazdasági kapcsolatokon tudna nagyot lendíteni több ilyen példaértékű összefogás.
 Három vállalkozó kedvű befektető - az UBM-csoport, az East Csoport és az Oprea Avicom tulajdonában levő UBM Feed Romania SRL – összefogásának eredményeként született meg a 15 millió euró összértékű beruházás, mely az ABRAZIV Kft. közreműködésével valósult meg.


A megnyitón beszédet mondott Varga Ákos is, az UBM Csoport igazgatóságának elnöke, aki megköszönte az ABRAZIV Kft., mint fővállalkozó munkáját, és elismerését fejezte ki, amiért a beruházás határidőre és a tervezett költségvetésen tudott megvalósulni.


   


A beruházókat az a célkitűzés vezérelte, hogy a magyar szakmai tapasztalatok és tudás exportálásával Európa egyik legmodernebb piacvezető technológiájával felszerelt takarmánykeverő üzemét építsék fel Romániában, mely 30 tonna/órás és 220 ezer tonna/éves kapacitásával hatékonyan képes kiváló minőségű termékek előállítására és a tágabb régió igényeinek zavartalan kiszolgálására.

   


A világszínvonalú beruházás eredményeképp Románia egyik legnagyobb takarmánygyára fontos szerepet tölt majd be a térség agrárszektorában, és nagy mértékben lendíti előre a román-magyar gazdasági együttműködést.


Menü nyitása

Kapcsolat

Iroda

ABRAZIV KFT.

H-6000 Kecskemét
Paul Lechler utca 3.

Telefon

+36 76 815 900

Fax: +36 76 815 901

E-mail

Turn on Javascript!