Referenciák

 

1. "A-Z Üzem 4.0" Közép-Európa legmodernebb takarmánygyára


Az ABRAZIV Kft. tervezi és építi Közép-Európa legmodernebb takarmány-, koncentrátum- és premixüzemét, mely a VITAFORT Zrt. legnagyobb beruházásaként kerül kivitelezésre Dabason az elkövetkezendő 2 évben.

Az új premix-, koncentrátum- és tápüzem az „A-Z ÜZEM 4.0” elnevezést kapta, ami egyrészt utal a 4.0 ipari forradalom technológiai vívmányai - a high-tech robottechnikás megoldások alkalmazására, valamint a VITAFORT cégcsoport teljes (A-Z) termékpalettájának az új gyárkomplexumban tervezett gyártására.

 


Az itt hazánkban elsőként megjelenő zárt rendszerű, kötött pályás konténeres anyagmozgató rendszer garantálja a gyógyszer-kontaminációmentes gyártást, ami kiemelt fontossággal bír.

A takarmánygyártás teljes folyamatának integrált megvalósítását olyan korszerű technikai megoldások támogatják, mint a robotliftek, vagy a szinte teljesen automatizált, számítógép vezérelte gyártás, mely biztosítja a teljes nyomon követhetőségét.

A premixektől, a koncentrátumokon át, a kész keveréktakarmány és tápszerek egyidejű gyártását több mint 600 tonna alapanyag befogadására alkalmas tartálycsoport, valamint az egyidejűleg akár 30 különféle késztermék kezelésére alkalmas készáru tartályrendszer teszi lehetővé.

A 2000-féle végterméket előállító „A-Z ÜZEM 4.0” kisebb környezetterheléssel fog működni, és az egyes állatokra egyedenkénti takarmányozás nyújtására lesz képes - akár az automatizált, robotizált istállók számára is.
A teljesen robotizált takarmánykiosztás előtérbe kerülésével a VITAFORT Zrt. nem csak a hazai piacokon fog szert tenni komoly versenyelőnyre, hanem új exportpiacokat is megcélozhat.

2. UBM Feed Románia - takarmánygyártó üzem


2019. május 10-én felavatták Románia legnagyobb független takarmánykeverő üzemét a Maros megyei Kerelőszentpálon, mely a tágabb régió meghatározó exportőreként hivatott kiszolgálni a hazai térségen túl a nemzetközi piac igényeit is.

 


Három vállalkozó kedvű befektető - az UBM-csoport, az East Csoport és az Oprea Avicom tulajdonában levő UBM Feed Romania SRL - összefogásának eredményeként született meg a 15 millió euró összértékű beruházás, mely az ABRAZIV Kft. közreműködésével valósult meg.
 


A beruházókat az a célkitűzés vezérelte, hogy a magyar szakmai tapasztalatok és tudás exportálásával Európa egyik legmodernebb piacvezető technológiájával felszerelt takarmánykeverő üzemét építsék fel Romániában, mely 30 tonna/órás és 220 ezer tonna/éves kapacitásával hatékonyan képes kiváló minőségű termékek előállítására és a tágabb régió igényeinek zavartalan kiszolgálására.
 


A világszínvonalú beruházás eredményeképp Románia egyik legnagyobb takarmánygyára fontos szerepet tölt be a térség agrárszektorában, és nagy mértékben lendíti előre a román-magyar gazdasági együttműködést.
 

3. Webséta a Gyermelyi takarmánygyártó üzemben


Sétáljon körbe online, egy általunk kivitelezett takarmánykeverő üzemben!

 

 

Az ABRAZIV Kft. közreműködésével 2017-ben befejeződött a Gyermelyi Vállalatcsoport 2 milliárd forintos, tisztán önerős beruházása: egy új takarmánygyár kezdte meg a működését a legmodernebb, teljesen automatizált vezérlésű technológiával. Az új korszerű üzem dercés és granulált takarmányt állít elő óránként 10 tonnás kapacitással, valamint évi 60 ezer tonna keveréktakarmány gyártására alkalmas.
 


Az egyedi igények alapján, logikusan megtervezett és világszínvonalú technológiával felszerelt gyár vezérlése és mérlegrendszere teljesen automatizált, egy időben csak 9 dolgozóra van szükség a gazdaságos működtetéshez. A hatékony számítógép-vezérelt termelés lehetővé teszi, hogy a mikro- és nyomelemek pontos adagolása, valamint a késztakarmány folyékony enzimmel, vitaminnal és olajjal való bevonása révén az előállított keveréktakarmány tápértéke maximálisan hasznosulni tudjon.
 

 


A 9 emeletből álló acélszerkezetű torony 360 négyzetméter alapterületű és 37 méter magasságú, szendvicspanel borítással. Az építmény magába foglalja az alapanyag-tárolásra alkalmas tartályok egy részét is, ahonnan az alapanyagok fentről lefele áramolva, emeletenként mérési vagy feldolgozási folyamaton mennek keresztül - a kor igényeinek megfelelően a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával.
 


Az üzem alapanyag-beszerzési, tárolási, technológiai és minőségbiztosítási rendszere biztosítja, hogy a gyártás végén elkészülő kiváló minőségű dercés és granulált ömlesztett takarmány maximálisan kielégítse mind a termelők igényét, mind az állatok szükségleteit.

A nagyobb kapacitású, korszerű takarmánygyár szolgálja ki a vállalatcsoportnál tartott 540 ezer tojótyúk táplálékigényét, és egyúttal megteremti a lehetőséget a tojástermelés tervezett bővítéséhez is. Az eddig évente 140 millió megtermelt tojás egyik felét héjas tojásként értékesítik, a másik felét pedig friss tojásként a tésztagyárban használják fel.
 

4. UBM környei premixgyártó üzem

Az Abraziv Kft. szakembereinek hatékony közreműködésével megvalósult az UBM cégcsoport legújabb beruházása, a legmodernebb technológiai újításokkal beépített premix-üzem, amely ünnepélyes keretek közt került átadásra április 28-án a Komárom-Esztergom megyei Környén.
 

 

Az UBM cégcsoport legújabb beruházásában, az Abraziv Kft. közreműködésével megépült környei premix üzemben a legújabb technológiai megoldások egyedi és partnerre specifikált formulák ellenőrzött alapanyagokból történő gyártását teszik lehetővé az összes haszonállatfaj számára, ami komoly versenyelőnyt jelent a magyar piacon az állattenyésztők minőségi kiszolgálásáért vívott harcban.
 


A gyorsuló modernizáció követelményeinek maximálisan eleget téve zárt vonalkódos rendszer biztosítja a teljes nyomonkövethetőséget, melynek eredményeként óránként 5 tonna kiváló minőségű premix készül - egyidejűleg mindössze 6 szakképzett munkatárs közreműködésével.
 

 

5. UBM szelestei takarmánykeverő üzem

Az Abraziv Kft. fontosnak tartja: jelentős szerepet vállalni, a takarmányipar technológiai szintjének fejlesztésében. A Vevői igényekre szabott üzemet megterveztük, a technológiát alkotó berendezéseket, gépeket legyártottuk, valamint a teljes kivitelezést és projekt menedzsmentet lefolytatva, beüzemelve, 2015 októberében átadtuk az üzemet, a Vas megyei Szelestén.
 


Jelen beruházás Magyarország egyik legmodernebb mezőgazdasági fejlesztése. A Dunántúl legmodernebb takarmánykeverője éves szinten 168 ezer tonna takarmány előállítására képes, színvonala megfelel a QS akkreditált minőségbiztosítási rendszernek.
 

 

6. HUNLAND

Az Abraziv Kft. közreműködésével felépült a HUNLAND cégcsoport egyik legmodernebb takarmánykeverő üzeme Bugyin.
 


A HUNLAND cégcsoport - mint piacvezető az élőállat- kereskedelemben - garantálja a minőséget és a szolgáltatást, globális hálózata lehetővé teszi a szinte minden igény lehető leggyorsabban történő kielégítését.
 

 

 

 

7. Ma-Ka Kft. szentesi takarmánygyár

Az Abraziv Kft. munkatársai büszkék rá, hogy megtervezhették és felépíthették "a térség jelenleg legmodernebb takarmánykeverő üzemét", mely elnyerte 2014-ben a Magyar Állattenyésztésért Nagydíjat.
 


Már az elvi kialakítás készítésekor tekintetbe kellett venni, hogy az üzem több állatfaj számára is gyárthasson takarmányt a szigorú takarmány-biztonsági előírások és alapelvek messzemenő kielégítésével.

Technikai értelemben véve keresztszennyeződés-mentes, magasan flexibilis üzem építése volt a követelmény, mely egyúttal fel van szerelve a legkorszerűbb technológiákkal, valamint kiegészítve a hazánkban még soha máshol meg nem valósított bulk-blending rendszerrel.

A Ma-Ka Kft. szentesi takarmánygyárának alapkőletétele

 

 

8. KSE, az ABRAZIV Kft. kooperációs partnere

Az Abraziv Kft. saját fejlesztései mellett a nemzetközileg meghatározó holland takarmányipari gépgyártó magyarországi képviseletét is ellátja, így - jelentős szerepet vállalva a hazai keveréktakarmány-, premix- és előkeverék-gyártó ipar technológiai szintjének fejlesztésében.
 

 

 


Menü nyitása

Kapcsolat

Iroda

ABRAZIV KFT.

H-6000 Kecskemét
Paul Lechler utca 3.

Telefon

+36 76 815 900

Fax: +36 76 815 901

E-mail

Turn on Javascript!