"A-Z Üzem 4.0" Közép-Európa legmodernebb takarmánygyára


Az ABRAZIV Kft. tervezi és építi Közép-Európa legmodernebb takarmány-, koncentrátum- és premixüzemét, mely a VITAFORT Zrt. legnagyobb beruházásaként kerül kivitelezésre Dabason az elkövetkezendő 2 évben.

Az új premix-, koncentrátum- és tápüzem az „A-Z ÜZEM 4.0” elnevezést kapta, ami egyrészt utal a 4.0 ipari forradalom technológiai vívmányai - a high-tech robottechnikás megoldások alkalmazására, valamint a VITAFORT cégcsoport teljes (A-Z) termékpalettájának az új gyárkomplexumban tervezett gyártására.

A közel 6000 m2 alapterületű, 9 szintes, 40 méter magas ultramodern gyártóbázis kapacitása évi 100 ezer tonna lesz, mely tápegyenértékre vetített 1,5 millió tonna kész keveréktakarmány előállítását biztosítja.

Az itt hazánkban elsőként megjelenő zárt rendszerű, kötött pályás konténeres anyagmozgató rendszer garantálja a gyógyszer-kontaminációmentes gyártást, ami kiemelt fontossággal bír.

A takarmánygyártás teljes folyamatának integrált megvalósítását olyan korszerű technikai megoldások támogatják, mint a robotliftek, vagy a szinte teljesen automatizált, számítógép vezérelte gyártás, mely biztosítja a teljes nyomon követhetőségét.

A premixektől, a koncentrátumokon át, a kész keveréktakarmány és tápszerek egyidejű gyártását több mint 600 tonna alapanyag befogadására alkalmas tartálycsoport, valamint az egyidejűleg akár 30 különféle késztermék kezelésére alkalmas készáru tartályrendszer teszi lehetővé.

A 2000-féle végterméket előállító „A-Z ÜZEM 4.0” kisebb környezetterheléssel fog működni, és az egyes állatokra egyedenkénti takarmányozás nyújtására lesz képes - akár az automatizált, robotizált istállók számára is.
A teljesen robotizált takarmánykiosztás előtérbe kerülésével a VITAFORT Zrt. nem csak a hazai piacokon fog szert tenni komoly versenyelőnyre, hanem új exportpiacokat is megcélozhat.


Menü nyitása

Kapcsolat

Iroda

ABRAZIV KFT.

H-6000 Kecskemét
Paul Lechler utca 3.

Telefon

+36 76 815 900

Fax: +36 76 815 901

E-mail

Turn on Javascript!